Lure tanker bør skrives ned – dermed kan de kanskje smitte andre…

Din egen lykkeknapp

Din egen lykkeknapp

Jeg har snakket mye om å ta ansvar for egen kjemi ved å leke og fylle dagene med mer av det som gjør deg glad eller setter hjernen litt i sving på en positiv måte. Men hva om du ikke føler for å hoppe og sprette, skli på trappegelenderet, gå baklengs opp en trapp,...

les mer
Mitt store, lille HVORFOR

Mitt store, lille HVORFOR

Jeg har alltid følt at jeg skulle si noe til verden. Jeg likte meg i rampelyset, men visste ikke hva jeg skulle der å gjøre… prøvde meg som skuespiller i skolerevyen på gymnaset, samt litt annet teater-virksomhet. Men det passet meg ikke å ikke være MEG. Så jeg fant...

les mer
Kjemifabrikken vår

Kjemifabrikken vår

Hvilke stoffer er det som produseres i kroppen under ulike sammenhenger, og hvorfor? Hva er de til? Jeg tror vi har en tendens til å glemme hvor fantastisk lurt kroppen er innretta! Tenk på hvordan bare noe så naturlig som veksten fra barn til voksen foregår - de...

les mer
Lekende lett; et valg?

Lekende lett; et valg?

Jeg har tidligere kommet med påstanden om at mye av barns (både menneske- og dyrebarn) lek er viktige for artens eksistensielle utvikling og overlevelse. Jeg har også i flere sammenhenger skrevet om at når man leker, og kroppen fylles av godstoffer som endorfiner,...

les mer
Hva er din lek?

Hva er din lek?

Lek er så mangt. For noen er lek noe man kan drive med på fritiden uten noen form for forpliktelse, mål eller mening. For andre er det ramme alvor, eller det var en hobby som plutselig endte opp som en konkurranseform med høye ambisjoner. Har man da mistet sin hobby,...

les mer
Vi lærer når vi leker

Vi lærer når vi leker

Lek starter mange gode prosesser i sinnet! Det åpner opp for bedre kommunikasjon, forståelse, det virker smertestillende, det utvikler mange områder i barns hjerner som de har nytte av resten av livet.  Forskning viser at barn som får leke utvikler større deler av...

les mer
Homo Ludens – det lekende mennesket

Homo Ludens – det lekende mennesket

Jeg ELSKER å leke, og jeg ELSKER det når jeg ser at kloke hoder mener det er en vesentlig del av vår eksistens! Veldig mange arter leker – hundevalpene leker overlevelses og drepe-leker, hestene leker skrem- og stikk-leker og menneskebarna leker «hus», «mor-og-far»...

les mer
Vær så god her har du et nyttårsforsett til!

Vær så god her har du et nyttårsforsett til!

Jeg ELSKER å leke. Og jeg ELSKER å få andre til å leke, og da er det jaggu fint at jeg får jobbe med akkurat det!  Hver gang jeg er på jobb opplever jeg magien mellom mine gjester som får samspille gjennom lek og utvikling og utfordring av egne grenser. Jeg tror...

les mer
Samspill styrker virkningen av lek   

Samspill styrker virkningen av lek   

Jeg BRENNER for å formidle lek! Altså; ikke sånn tull og tøys og at vi skal slutte å være alvorlige eller gjøre ting skikkelig. Men midt oppi våre stressede hverdager med tidsklemmer, jag etter det perfekte og høye krav fra både oss selv og de rundt oss så trenger vi...

les mer
Lek som motgift

Lek som motgift

Jeg brenner for lek! Jeg tror at lek er helsebringende! Eller – ikke egentlig alltid leken i seg selv, selv om det ofte medfører bedre fysisk form. Men det jeg syns jeg har «oppdaget» - det vil si kjent på kroppen selv hvordan kroppens kjemi endrer seg når jeg har det...

les mer
Med mestringsfølelse som drivstoff

Med mestringsfølelse som drivstoff

LEK består av mer enn glede og latter. I tillegg til den gleden som kroppen fylles av når vi ler, vil det å FÅ MED KROPPEN som jeg skrev om i forrige blogg gjøre at godstoffene som endorfiner, adrenalin og dopamin lettere distribueres. Når vi leker motiveres vi av den...

les mer
Få med kroppen!

Få med kroppen!

TA ANSVAR FOR EGEN KJEMI – FÅ MED KROPPEN! Nå har jeg hatt LEK som mitt yrke i ti år i form av teambuilding, latteryoga og klatring i trærne på Hove, og mange har latt seg rive med i lek under min regi i Wannado.  Selv om jeg ikke har noen formell utdanning på området...

les mer
Ta ansvar for egen kjemi – lek mer!

Ta ansvar for egen kjemi – lek mer!

Mange vet at jeg har hatt LEK som mitt yrke i ti år nå; i form av teambuilding, latteryoga og klatring i trærne på Hove, og mange har latt seg rive med i lek under min regi i Wannado.  Selv om jeg ikke har noen formell utdanning på området har jeg gjort meg en god del...

les mer